BIar seNyUman TErukir DiBibIrmu YAng MenaWan

Bila Aku Bercakap Bohong Tentang [ pemimpin]!!!!


Hohohohohoho. Tenang sungguh petang ni. Angin pun sepoi-sepoi bahasa saja bertiup. Ini kalau tidur ni mau mimpi kawin ngan putri raja ni. Takpun kawin ngan Taylor Swift ke, memang syok la. Hahahahhaahhahaah. Hari ni saya ada benda nak stoli moli ngan korang. Jadi kalau kalau korang rasa nak layan saya punya nukilan ni, korang teruskan ja la. Ok cakap banyak pun buat letih ja, korang layan la article aku ni.


PEMIMPIN HARI INI

Oh pemimpin, korang sangat-sangatlah cekap menjalankan tugas. Semua masalah orang bawahan korang, korang ambil perhatian. Korang jaga pekerja bawahan korang dengan baik. Korang selalu memuji pekerja korang kalau pekerja korang melakukan tugas dengan baik. Tetapi untuk pekerja bawahan korang yang kurang menyerlah, korang beri nasihat dan didikan kepada mereka agar mereka terus maju. Tetapi hanya segelintir saja daripada korang yang membuat perkara seperti ini. Disebabkan segelintir daripada korang jugalah negarakita ni maju aman dan damai, tenteram di hati!!!!Oh pemimpin, korang sangat jujur dalam melakukan tugas korang. Walaupun korang tersilap kira duit walaupun hanya terlebih 10 sen, korang tetap juga kembalikan wang tersebut kepada yang berhak. Apatah lagi nak ambil rasuah, memang korang tak berani ambik rasuah kerana korang tahu yang benda tu salah di sisi agama Islam yang mulia ini. Korang sangat tak suka kepada rasuah sebab tu banyak kempen mengenai rasuah ni korang selalu saja join. Tetapi hanya segelintir saja daripada korang yang membuat perkara seperti ini. Disebabkan segelintir daripada korang jugalah negara kita ni maju aman dan damai, tenteram di hati!!!! 
Oh pemimpin, korang tahu masalah orang ramai, jadi korang selalu turun padang untuk mencungkil masalah orang rami dan cuba untuk menyelesaikan masalah yang mereka hadapi. Mereka juga berasa sangat seronok kera korang SELALU turun padang untuk bersama mereka. Disebabkan itulah orang ramai sangat sayangkan korang ni. Tetapi hanya segelintir saja daripada korang yang membuat perkara seperti ini. Disebabkan segelintir daripada korang jugalah negara kita ni maju aman dan damai, tenteram di hati!!!!

Oh pemimpin, kalau korang nak melakukan amal jariah, korang memang tak suka untuk hebah-hebahkan amal yang korang lakukan tu. Kalau korang menderma, korang tak suka mnunjuk-nunjuk. Korang tak hebah pun kat media-media yang korang nak melakukan amal kebaikkan.Korang akan buat senyap-senyap saja. Tetapi hanya segelintir saja daripada korang yang membuat perkara seperti ini. Disebabkan segelintir daripada korang jugalah negara kita ni maju aman dan damai, tenteram di hati!!!!

This is the last. Oh pemimpin, saya selalu nampak korang minum kpi sambil bersembang-sembang dengan orang ramai di pondok-pondok, sebab dengan cara itulah korang boleh dekat dan mesra dengan orang ramai. Ni sebabnye korang mesra dengan orang ramai. Jadi orang sangat suka dengan korang. Korang juga tak kisah kalau tempat korang makan tu kotor sikit saja. Korang juga tak kisah kalau korang solat jemaah dengan orang ramai tetapi tempat korang sujud tu tidak dilapik dengan sejadah yang tebal. Korang tak kesah sebab korang tahu yang manusia ini diciptakan oleh Allah ini sama saja. Tetapi hanya segelintir saja daripada korang yang membuat perkara seperti ini. Disebabkan segelintir daripada korang jugalah negara kita ni maju aman dan damai, tenteram di hati!!!!

FIKIR-FIKIRKAN LAH

AKu HaNya MAnusIA BiaSA YAnG teRCAri-Cari keHiduPAn Yang DAmaI Di MUkA BUmI ciPTaan ALLAH yanG mAHa BEsaR
hoKIaiS

0 comments:

Post a Comment