BIar seNyUman TErukir DiBibIrmu YAng MenaWan

UFO MENDARAT DI YAN KEDAH!!!!

13 Mei 2010- Bertempat di perkampungan selengkoh, satu kejadian yang amat luar biasa sekali dari pandangan manusia yang normal telah dipertontonkan dengan jelas dan nyata sekali melalui kedua-dua belah mata normal yang telah dikurniakan tuhan. Sebuah kapal angkasa yang berbentuk seperti donat telah berlegar-legar beberapa kali di ruang udara daerah Yan menyebabkan datuk bandar daerah Yan En. Hasmidul (bakal mendapat datuk) tidak sempat untuk mengahabiskan kopi yang masih tinggal setengah lagi di dalam cawan beliau.

                                                                       (image kapal terbang milik boboi)

Kata beliau, beliau amat kesal sekali kerana tidak dapat mengahabiskan sisa-sisa kopi yang masih tertinggal didalam cawan beliau. Hal ini menyebabkan beliau telah mengadakan rundingan damai dengan dua ekor makhluk asing yang seiras-iras pelakon terkenal Indonesia iaitu Walidul Kabaham. Beliau telah menyatakan kekesalan beliau terhadap makhluk asing tersebut yang lebih manja dipanggil boboy itu kerana telah mendarat di tempat yang tidak sepatutnya iaitu di bahagian sebelah rusuk kanan pak Ali (beliau merupakan ajk khas kampung Pisang). Hasil daripada perbincangan yang hampir 15 jam, 2 hari dan 1 malam setengah tersebut telah menuju ke satu plan perjanjian damai antara boboy dan En. Hasmidul. Boboy telah berjanji akan menyerahkan kopi dari planet beliau untuk santapan En. Hasmidul sebagai ganti rugi kopi yang tidak sempat dihabiskan oleh beliau sebelum ini.

                                                                           (ini adalah boboi)

Tetapi boboy telah mengenakan syarat kepada En. Hasmidul agar beliau haruslah datang berhari raya di kampung halamn Boboy iaitu di planet Aero 91 di sebelah Bangsar Maju, Syeksyen 21 Perakz iaitu sebuah tempat yang hampir menyerupai nama negeri Perak yang terdapat di bumi. Hasil temuramah kami terhadap En. Hasmidul telah berjaya merungkai beberapa lagi masalah yang telah dihadapi oleh beberapa daerah yang terdapat di Yan  Kedah. Antara masalah tersebut ialah kekurangan wang subsidi, kenaikan harga gula dan kehilangan wayar-wayar telekom. Kami telah mendapat maklumat bahawa, masalah kenaikan harga gula dalah berpunca daripada saliran jamban En. Hasmidul yang telah tersumbat hampir sembilan bulan itu. Akibat daripada tumpahan najis En. hasmidul dan sekeluarga telah menyebabkan bakteria yang dipanggil Kerepton Stuiola iaitu sebuah bektiria yang akan menyebabkan kualiti tanah di kawasan tanman tebu menjadi rendah serendah IQ En. Hasmidul iaitu diparas kaki biawak komodo.

      (lokasi perbincangan En. Hasmidul dan Boboi)

Oleh kerana itu, En. Hasmidul telah menyerahkan jawatan beliau kepada Boboy. Tetapi Boboy telah menolak jawatan tersebut kerana beliau merasakan yang tahap pemikiran rakyat Malaysia masih rendah kerana suka membuang sampah di merata-rata tempat serta suka meludah sesuka hati ayam mereka. Boboy telah mengusulkan kepada ketua polis negara agar mengenakan hukuman yang memalukan kepada pemasalah yang memang bersalah dan buta huruf dan tak reti membaca kempen-kempen menjaga alam sekitar yang banyak ditampal di sekitar bandar-bandar serta di iklankan di surat khabar serta di kaca telivision. Itu sahaja berita untuk saat ini. Lintas langsung di perkarangan rumah boboi akan ditayangkan di TV HAHA MAT PET. Sekian terima kasih.
AKu HaNya MAnusIA BiaSA YAnG teRCAri-Cari keHiduPAn Yang DAmaI Di MUkA BUmI ciPTaan ALLAH yanG mAHa BEsaR
hoKIaiS

0 comments:

Post a Comment